Fridhems Pensionat – bo kungligt på Gotlands västra kust

 

Att bo på pensionat kan ofta vara ett smart sätt att bo bekvämt och praktiskt utan att betala lika mycket som man gör på ett hotell. Sverige är ett land där det finns många bra pensionat som man med fördel kan välja att bo på. Ett sådant pensionat är Fridhem, ett anrikt pensionat beläget i Västerhejde på den gotländska västkusten. Huset uppfördes under det sena 1800-talet av Sveriges prinsessa Eugénie. Hon hade under en tid lidit av sjukdom och hennes läkare rekommenderade henne en vistelse på Gotland där luften var ren och syrerik. Hon tyckte så mycket om platsen att hon byggde ett hus där hon sedan spenderade somrarna.

Gotland, Gotland, Västerhejde, Gotland, Byggnader-Bostadsbebyggelse-BostadshusOavsett om det är Fridhem eller något annat pensionat man bor på så gäller det att ta tillvara på den tid som man har där. Att semestra behöver vi alla någon gång. Att bara kunna vara och ta sig tid att koppla av och varva ner, gärna tillsammans med nära och kära. Det är inte så ofta som man kan göra precis vad man vill utan några som helst krav och måsten. Därför gäller det också att passa på när tillfället väl ges. Se till att göra allt det där som man kanske inte alltid har tid för annars. Gå långa promenader, ligg i hängmattan, se en film eller lyssna på en spännande ljudbok på Storytel. Möjligheterna är oändliga och det är helt upp till var och en vad man önskar göra. Det finns någon avkopplande aktivitet som passar alla.

Ytterligare en fördel som man får om man väljer att bo på pensionat är umgänget med de andra gästerna. På ett hotell är man mer anonym och interagerar sällan med gäster som man inte känner sedan innan. På ett pensionat brukar det dock vara annorlunda. Främst eftersom anläggningen inte är lika stor och att gästerna samlas tillsammans i de gemensamma utrymmena för att till exempel äta frukost och middag. Oftast finns det också mycket att göra vilket innebär att man spenderar mer tid på pensionatet än man vanligtvis gör när man bor på hotell.