Uppdatera din hudvårdsrutin under pensionatsvistelsen

Ska du ta in på pensionat för att koppla av? Då är det ett utmärkt tillfälle att ta tag i din hudvårdsrutin på. Att pyssla om sig själv är bra för själen och därför ett perfekt sätt att göra din avkoppling ännu djupare. Läs vidare för att ta reda på hur du hittar en bra hudvårdsrutin för dig.

Rengöring är a och o

Under natten ägnar sig huden åt att reparera sig själv. Är den då täckt med makeuprester och andra orenheter kan den inte göra sitt jobb. Det resulterar i en matt och trött hy med utslag. Det första du bör göra är med andra ord att investera i en riktigt bra ansiktsrengöring för din hudtyp. När du köper en ansiktsrengöring är det viktigt att komma ihåg att den ska vara mild. Många med problemhud gör misstaget att köpa en stark rengöring i hopp om att torka ut finnar. Det är dock helt fel. När du torkar ut det yttersta lagret på huden kompenserar den med att producera mer fett, något som leder till tilltäppta porer och mer finnar. Har du problemhud ska du istället satsa på en mild och återfuktande ansiktsrengöring. Efter rengöringen kan du använda en toner för att ta bort de sista orenheterna.

Återfukta

När rengöringen är klar är det dags att återfukta. Många använder bara en fuktkräm, men det kan vara bra att börja med ett serum under fuktkrämen. Ett serum innehåller nämligen mindre molekyler och kan därför gå djupare ned i hudlagret. Vilket serum du ska välja beror på vilken typ av hy du har. Det finns till exempel återfuktande serum, serum för problemhud eller serum för mogen hy. I den här artikeln kan du läsa om hur du får till ett snyggt glow med hjälp av rätt hudvårdsrutin.

Efter serumet är det dags för en bra fuktkräm. Alla typer av hud behöver nämligen fukt för att må bra. Till natten kan du välja en rikare kräm medan du använder en lättare kräm på dagen. Det finns också speciella ansiktsmasker för natten som inte behöver sköljas bort. Dessa gör att du vaknar med strålande hy på morgonen. Unna dig gärna en sådan när du ska lyxa till det på pensionat.

För att din hudvårdsrutin ska bli extra njutbar är det viktigt att du låter den ta tid. Se till att du får en lugn stund i badrummet medan du pysslar om dig själv och låt tankarna flyga fritt.