Bra pensionat i Europa

Planerar du din nästa resa? Ibland behöver man bara komma bort, oavsett om det är med familj, vänner eller ensam. Ett bra tips om man vill upptäcka nya platser, träffa nytt folk och ändå inte göra av med alla sina besparingar, är att leta upp bra pensionat att bo på. Pensionat och vandrarhem kan ha relativt hög standard, utan att det innebär hutlösa hotellpriser. Här har vi en del bra tips om du reser ensam eller med familj och vänner. Allt för att resan ska bli så prisvärd som möjligt.

Förbered dig noga inför resan

Det första tipset är att vara ute i god tid med dig planering. Detta gäller egentligen för alla typer av resor, oavsett vilken budget du har. Att vara tidigt ute har många fördelar. Dels är de flesta ställena för boende inte bokade än, vilket gör att priserna generellt sett är lägre. Nära inpå avresa vet vandrarhemmen och pensionaten ungefär vilken beläggning de kommer ha under dina resedatum, vilket gör att de kan vara mer strategiska i sin prissättning. Att vara ute i god tid gäller inte bara när du bokar boende. Se också till att din transport oavsett om du åker tåg, flyger eller hyr en bil, ordnas i god tid. Samma princip som med boendet gäller här. Om du vill krydda din semester lite och har råd att unna dig några nätter på ett lyxigare hotell, kan du försöka att ta hem vinsten på megalotto.com. Man vet aldrig när turen är framme.Bra pensionat i Europa 2

Ett annat bra tips är att kartlägga din resrutt. Det finns många bra och prisvärda pensionat ute i Europa och det kan till och med vara en upplevelse att besöka vissa. Tack vare bevarade byggnader med fin arkitektur är det till exempel bara ett nöje att besöka Slovenien eller Ungern för sina klassiska vandrarhem. Även i södra Europa kan du för en billig peng verkligen få en känsla av det genuina i varje ort du besöker om du väljer ett klassiskt pensionat. Även hemma i Sverige har vi en rik historia av vandrarhem, hotell och pensionat. Tack vare att Sverige inte har varit med i något krig under modern historia, har vi kvar mycket av de gamla fina byggnaderna både i storstäder och ute på landet. Nyligen uppmärksammade vi till exempel att ett svenskt pensionat firar 100 år just i år – vilket säger någonting om det kulturarv som finns att upptäcka.