Sveriges bästa pensionat

Sverige får varje år många utländska besökare som kommer för att se de svenska skogarna och den svenska naturen, liksom alla de sevärdheter som finns i våra städer. Dessutom turistar många svenskar i sitt eget land på sin semester, för att se vad övriga delar av landet har att erbjuda. Då är det tur att det finns många och varierande boenden i Sverige, allt från lyxhotell till enklare vandrarhem. Här kommer vi att tipsa om ett par av landets bästa pensionat som förtjänar en vistelse.room-733785_640

Ett alldeles särskilt pensionat är Brittas pensionat i Harads. Detta pensionat, beläget mellan Luleå och Jokkmokk, är egentligen en trädkoja. Trädkojan byggdes i samband med ett film- och konstprojekt (som resulterade i filmen Trädälskaren), och har stått kvar sedan dess. Kojan ligger mitt ute i skogen, intill Luleälven, och är det perfekta boendet för naturälskaren som vill komma så nära naturen som möjligt. Det passar dock inte lika bra för den som prioriterar komfort snarare än naturupplevelser, då man sover på en smal brits och inte har tillgång till mycket annat än en läslampa och lite varmvatten till en kopp te. Trädkojan är trots det ett exklusivt boende såtillvida att den bara hyrs ut ett fåtal gånger om året. Kanske är det därför man får betala 500 kronor per natt för det modesta men mycket speciella boendet.

Ett mer traditionellt pensionat hittar man utanför Södertälje, nämligen Hotell Torpa Pensionat. Torpa pensionat är en vacker, klassisk villa belägen nära naturen där man kan bo i rum som Vilhelm Mobergs rum, Sven Stolpes rum eller Sigge Fursts rum. Rummen är inredda med gamla, romantiska möbler, och besökaren får oklanderlig service av familjen Söderberg som äger och driver pensionatet. Förutom övernattning och mat för besökande turister erbjuder Torpa Pensionat även möjligheten att arrangera konferenser i villan.

Efter att ha bott på ett pensionat och sovit i sköna hotellsängar blir man lätt bortskämd när det gäller sängars komfort. Men det finns inget som säger att man inte kan sova i lika sköna sängar hemma som på hotell. På Sleepo.se hittar du ett stort utbud av sängar för alla smaker, till exempel en klassisk kontinentalsäng – en modell som är välkänd för att ge bekväm nattsömn.